GENT
PASSIEF
K16
MASSIEFBOUW
OPGELEVERD 2018 (START WERKEN SEPTEMBER 2016)

TIJDELIJKE VERENIGING: TV architect BART DEHAENE - ir-architect PETER GELDOF

Het nieuwe passiefgebouw De Bonte Was wordt een bijzondere plek waar iedereen zich zal kunnen nestelen: een meervoudig gebruik door vzw jong, spelotheek, gebruik door school en door de buurt. Centrale opdracht is zo om ontmoetingsruimtes binnen en buiten te creëren ten gunste van een sociaal weefsel, volgens het concept van brede scholen. Dit vraagt een flexibele en open structuur.

Het bouwprogramma bundelt de grote basisfuncties (poly kind, poly jeugd, speel-o-theek) en de bijhorende functies (toiletten, bergingen, keuken, onthaal, bureau vzw jong) op één toegankelijk niveau. Binnen het compact volume organiseren de kernen de tussenliggende ruimtes. Dit multi-functioneel en flexibel planconcept zorgt voor ruimte en doorzichten en respecteert de efficiënte looplijnen. Geen hoekje is gelijk zodat een plek zich snel kan toegeëigend worden. 

Door het inzetten van een heel flexibel en multifunctioneel gebouw zijn een hele range aan toekomstige programma’s mogelijk en dit opent uiteraard enorme perspectieven voor de buurt . 

(fotografie © Filip Dujardin)