vERBOUWING “ALBERT” TUINPAVILJOEN TOT KANTOOR 2pk

gENTBRUGGE
E-PEIL E17
MASSIEFBOUW + UITBREIDING IN HOUTSKELET
OPLEVERING juni 2016 (START FEBRUARI 2016)

architect: ir.architect PETER GELDOF bvba

Het kantoor is een energetische verbouwing van in 1880 gebouwde tuinpaviljoen in neogotische stijl in een voormalige kasteeltuin. Het werkatelier bevindt zich in dit oude deel, met een extra groot daklicht. Op de plaats waar oorspronkelijk de oude serre tegenaan stond werd een houtskelet-uitbreiding gemaakt voor een bespreekruimte, inkom, berging en techniekenruimte. Op die manier moesten geen mooie bomen wijken en werd de footprint in het bos minimaal. Oud en nieuw gecombineerd, licht en zicht binnen een bos.

Inzetten op een goed geïsoleerde en luchtdichte schil in prioriteit nummer 1. Het casco van het oude gebouw bleef intact en werd aan de binnenzijden geïsoleerd (vloer, wand en dak). Verder kregen de hedendaagse technieken (WTW, luchtwater-warmtepomp, PV-panelen, regenwaterrecuperatie, LED-verlichting,…) allemaal hun plek om het E-peil van E17 te realiseren.

Met een PU-gietvloer en bamboe-parket als vloeren en met vezelcementgevel en larikshout als gevel werd een eenvoudig en sober palet gemaakt dat in combinatie met het groen van de omgeving een aangename en lichte werkplek creëert.

(fotografie © AcFotografie © Peter Geldof)