NIEUWBOUW WONING “BAST”

LOCHRISTI
VOORBEREIDENDE STUDIE (START WERF 2020)

Deze ruime en lichte woning staat midden in zijn perceel en is ontworpen om het omliggende groen optimaal binnen te trekken met doordacht geplaatste raampartijen.
Elke ruimte heeft zijn eigen karakter en privacy, maar blijft toch voldoende in contact met de aanliggende om de ruimtelijkheid te bewaren.
Schuifdeuren garanderen dat de ruimtes die hierom vragen toch ook volledig afgescheiden kunnen worden, wanneer de gebruiker het nodig acht.
De grillige buitenvorm geeft de bewoners verscheidene half omsloten terrassen die, afhankelijk van het moment, een zonnige zitplaats herbergen.
Door de carport te integreren, ontstaat één volume dat zijn rechtmatige plaats opeist in de omgeving.

(3D visualisatie © Joris Bourgeois)